Tabăra de tineret – Ruseşti 2008 – Retrospectivă

Zile fierbinţi afară, zile călduroase înăuntru – în suflet! Acesta a fost fondul pe care s-a desfăşurat tabara claselor a XI-a şi a XII – parte din ei acum proaspăt studenţi.

Deşi am plecat cu inima strânsă pentru că eram un grup mai mic, prezenţa Domnului ne-a copleşit şi viaţa noastră a fost atinsă în închinare, în părtăşia personală, în studiul pe grupe, în relaţiile de prietenie care s-au format, în munca pe echipe.

În această tabără ne-am propus să ne dedicăm timpul pentru a învăţa ce înseamnă CREDINŢA AUTENTICĂ şi cum se manifestă ea în viaţa cotidiană a fiecărui tânăr creştin. Am făcut un studiu asupra cărţii Iacov, în care am învăţat câteva lucruri:

Ø Credinţa adevărată îşi are rădăcinile în Scripturi – Iacov 1

Ø Credinţa autentică se manifestă prin fapte bune: ajutorarea altora – Iacov 2

Ø Credinţa se vede în vorbire: limbaj, cuvinte, gesturi – Iacov 3

Ø Credinţa se vede în biruinţa asupra poftelor – Iacov 4

Ø Credinţa adevărată presupune o viaţă îmbelşugată de rugăciune – Iacov 5

Am fost împărţiţi în 3 grupe: Cârmuitorii, Vegheatorii şi Cristocentric, fiecare cu steagul şi mottoul lor. Grupele au fost foarte creative şi au manifestat o cunoaştere a Scripturilor matură.

Un punct forte al taberei au fost şi jocurile interactive şi de echipă, dar şi cu provocări serioase: lucrarea la unitatea fiecărui grup, încurajarea celor mai slabi, ajutarea sătenilor din Ruseşti în gospodărie, vestirea Evanghelia unor copii şi oameni, discuţii cu oamenii, identificarea punctelor forte şi ale punctelor slabe.

În fiecare seară am fost vizitaţi de un invitat al taberei, care au întărit şi concluzionat studiul din timpul zilei şi au răspuns întrebărilor ridicate de tineri. Mulţumim cu această ocazie fraţilor: pastor Ghiţă Amza, Ionică Avram, Sebi Pălăcean, Bogdan Codrea şi Cristi Borz.

Rugaţi-vă în continuare pentru tinerii bisericii să crească în cunoaşterea lui Dumnezeu, în a avea pasiune pentru oamenii nemântuiţi şi dragoste pentru Scripturi şi părtăşia Bisericii. De asemenea, rugaţi-vă pentru liderii grupelor de tineret să continue lucrarea frumoasă pe care au început-o în inimile acestor tineri cu înţelepciune şi călăuzire de la Domnul.

4 gânduri despre „Tabăra de tineret – Ruseşti 2008 – Retrospectivă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s