Evanghelia practicantului

,,Singura Evanghelie pe care o citesc unii oameni este viaţa ta.”

Acest gând poate fi foarte înspăimântător pentru mulţi creştini. De ce ? Pentru că dacă privim realist vieţile noastre, vom observa în timp o depreciere a valorilor creştine din viaţa noastră, o uzură a creştinului din noi, un schelet al omului din interior, ce a fost cândva un puternic luptător aliniat sub steagul lui Isus Hristos.

maninlight.jpgBilly Graham spunea acest citat în toată splendoarea: ,,Majoritatea oamenilor nu au timp să citească cele patru Evanghelii din Sfânta Scriptură. De aceea vor fi atenţi să o citească pe cea de-a cincea, viaţa noastră.”

Aceste afirmaţii ar trebui să ne pună pe gânduri. Nu este suficient însă să constatăm faptul că nu ne dovedim o evanghelie corectă. Trebuie să mergem mai departe dincolo de a constata ce anume din viaţa noastră nu este în acord cu sfintele principii ele lui Dumnezeu. Trebuie să acţionăm. Da, să acţionăm în viaţa noastră, în structura noastră de gândire. Trebuie să ne schimbăm. Dar să o facem practic, nu doar teoretic.

Creştinii au primit ca moştenire pentru lucrarea ce le stă în faţă ultimele cuvinte ale Domnului Isus Hristos, conceptualizate de noi sub denumirea Marea Trimitere ( Ev după Matei 28: 18-20) :

,, Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ.

Duceţi-vă şi faceţi ucenici în toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit.

Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până al sfârşitul veacului. Amin.”

Mulţi dintre noi privesc cu suspiciune Marea Trimitere făcută de Domnul nostru Isus Hristos, comentând în gândul lor: ,, Eu nu ştiu să predic. Nu sunt în stare să fac o schiţă de predică şi apoi să o expun în faţa oamenilor. De fapt, cred că aş tremura tot stând în faţa lor, aş uita tot ce am de spus.”

Aceasta nu este decât o metodă de lucru folosită de creştini pentru a răspândi sămânţa vie a lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor. Dar, în fond, creştinii sunt chemaţi ,, să predice Evanghelia, iar dacă este nevoie, să folosească şi cuvintele.” Ce presupune asta ? Predicarea să fie un mod de viaţă.

Noi nu conştientizăm încă acest fapt pe care Domnul Isus Hristos l-a folosit drept bază în misiunea pe care ne-a încredinţat-o: ,,Toată puterea este a Mea (…) şi Eu sunt cu voi în toate zilele…”

Ne plângem că nu suntem în stare să trăim viaţa de creştin, că nu avem putere de a rezista ispitelor, că devenim lumeşti pe zi ce trece. La acestea primim asigurarea Lui: Toată Puterea este a Mea ! Avem nevoie de putere ? Isus Hristos este răspunsul.

Ar trebui să fim Evanghelia citită de oameni. Să ne gândim la un singur aspect, acela al sensului etimologic al cuvântului Evanghelie. El însemnă ,, veste bună.” Creştinul este onorat de Dumnezeu să fie o veste bună pentru toţi cei din jurul său. Lumea este însetată după Iubire şi obosită de poverile pe care le poartă în inimile lor: poveri ale păcatului, poveri ale durerii, poveri ale gândurilor. Creştinul ar trebui să fie acela care să mărturisească cuvintele Mântuitorului prin viaţa lui:

,, Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă sufletelor voastre.” ( Matei 11: 28)

Vrem să fim o Evanghelie curată, care să reflecte viaţa lui Hristos ?

Să trăim ca El.

Găsim în epistolele apostolului Pavel principiul care i-a dominat viaţa: en Christo – în Hristos. Fiecare zi reprezenta pentru el un imbold de a trăi în Domnul Isus Hristos, de a face ceea ce ar face El în locul lui.

Unul dintre cei apropiaţi Domnului Isus Hristos, marele apostol Petru, ne îndeamnă să urmăm principiul care se desprinde din epistolele lui: imitatio Christi – imitaţia lui Hristos. Să urmăm sfaturile lui.

Nu este uşor să fim ambasadorii lui Hristos. Însă cu ajutorul Duhului Sfânt, şi avându-L pe Domnul Isus Hristos drept Mântuitor şi Domn al vieţii noastre, ascultând de voia Tatălui, vom reuşi să fim atât sarea pământului, cât şi lumina care străluceşte peste noaptea întunecată a lumii şi reflectă strălucirea lui Dumnezeu.

 

Un gând despre „Evanghelia practicantului

  1. Slavit sa fie Domnul pentru mesaj!
    Dumnezeu sa ne dea harul ca fiecare zi sa reprezinte pentru noi imboldul de a trai in Christos si de a reflecta viata Lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s