Dumnezeu este în căutare de eroi pentru naţiune

Ciclul de gânduri pe care le voi scrie sub titlul ,,Bărbaţi pentru naţiune” îţi găseşte originea în dimineţile de studiu biblic cu un grup de bărbaţi pe care Dumnezeu i-a înzestrat cu calităţi excepţionale. În acest grup, de doi ani încoace eu am crescut foarte mult pe toate planurile vieţii. Sunt bărbaţi cu experienţă, majoritatea dintre ei având afacerile lor şi fiind trecuţi de vârsta maturităţii. Viaţa i-a modelat prin duritatea ei, iar Dumnezeu s-a folosit de asprimea vremurilor să îi formeze.

a2003.jpgÎmpreună am studiat cărţile lui Ed Cole. Gândurile pe care voi exprima sub titlul spus mai sus sunt fragmente extrase din cartea ,,Bărbaţi tari în vremuri de restrişte” şi recompilate după înţelegerea mea. Unele fragmente sunt luate sub forma copy-paste (şi o spun pentru a nu fi acuzat de plagiat), iar altele sunt regândite şi puse într-o formă unitară cât de cât pentru întregul conţinut. Doresc ca Domnul să binecuvânteze cititorul acestor gânduri şi să îi fie de folos, aşa cum ne sunt nouă în fiecare luni dimineaţa.

Omul reprezintă mai mult decât mesajul. Mesajul pe care îl aduce un om este credibil pentru că omul este credibil.

Trăim un secol al stresului, în care majoritatea oamenilor privesc viitorul prin lentile sumbre. Bărbaţii sunt frământaţi de viitorul ce le stă în faţă copiilor lor. În toate naţiunile aceştia simt o responsabilitate apăsătoare în privinţa distrugerii planetei, lipsei surselor de energie, ceea ce ar afecta viaţa copiilor lor. Deşi încearcă să ia toate măsurile pentru ca viaţa semenilor să fie mai bună, ei simt că lucrurile par să le scape de sub control. Şi-ar dori să fie eroii care să salveze viitorul.

Toţi bărbaţii visează să fie elogiaţi ca eroi, dar puţini ştiu care sunt costurile şi cum se poate ajunge la aceasta. Dumnezeu i-a creat pe bărbaţi să fie conducători şi eroi, de aceea orice bărbat se visează într-un rol eroic cel puţin măcar odată în viaţă.

Bărbaţii ştiu că în viaţă sunt lucruri mai importante decât viaţa însăşi. Eroi, martiri, soldaţi, îşi dau viaţa pentru cauze pe care le consideră mai presus de propria lor persoană.

Există politicieni şi oameni învăţaţi care fac apel la un standard moral ridicat, la o atenţie mai mare acordată familiei şi la bunăvoinţă între oameni, la valori absolute. Ei sunt nişte paratrăznete care mai caută să păstreze valorile morale în ciuda declinului cultural. Sarcina lor însă nu este uşoară, iar cei care au valori morale relative şi promovează sincretismul ca tip religios încearcă şi luptă să îi denigreze.

Tăria unui bărbat stă în caracterul lui moral. Tăria este întotdeauna dovedită prin rezistenţă. Într-o familie, tăria este dată de capacitatea de a rezista forţelor din afara ei, care încearcă să-i rupă pe cei doi parteneri. Forţa unei naţiuni, a unei biserici sau a unei familii este determinată de tăria de caracter a membrilor ei. Vulnerabilitatea în afară are loc când se cedează înăuntru.

Forţa interioară a unui bărbat constă în capacitatea lui de a se împotrivi ispitelor, acuzaţiilor, persecuţiilor, atracţiilor, minciunilor menite să îi vlăguiască bărbăţia. Pentru ca bărbaţii să fie din nou bărbaţi, ei trebuie să redobândească:

· spiritul bărbăţiei în vigoare şi integritate,

· puterea bărbăţiei în conducere şi eficienţă şi

· confirmarea bărbăţiei în fermitate şi excelenţă morală.

Dacă ar fi să facem o radiografie a lumii actuale, secolul XXI se prezintă că o lume în care valorile morale sunt date peste cap, o lume în tranziţie, o lume în care poluarea domneşte şi stratul de ozon se subţiază, o lume fără criterii morale absolute, unde justiţia este pervertită, iar luptele dintre diverse facţiuni din societate cauzează moarte şi foamete, unde filosofia umană se îndreaptă spre solipsism – o închinare în faţa propriei persoane, o lume plină de teamă şi fără speranţă, o lume a fanteziei, ruptă de realitate. Într-o astfel de lume, vocea care promite să pună capăt răzvrătirii şi destrăbălării şi să aducă stabilitate şi pace oamenilor din toate naţiunilor, nu doar că va fi auzită, ci va fi şi ascultată. Nu va conta valorile spirituale şi morale pe care acea voce o are, câtă vreme promisiunile ei sunt de pace între naţiuni şi de stabilitate economică. Un astfel de om se poate ridica şi poate deveni criminalul istoriei.

De aceea istoria are nevoie de bărbaţi creştini care să se ridice din rândul mulţimii şi să facă slujba lui Daniel la curtea împăraţilor babilonieni şi persani. Aceşti bărbaţi trebuie să aibă mintea organizată, antrenată în studiu, etică creştină trăită în viaţa practică, experimentând puterea de transformare a lui Dumnezeu în viaţa lor şi cu respect pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Dorinţa şi strădania unor astfel de bărbaţi de a trăi aceste valori în particular, îi vor promova să prezinte şi în public aceleaşi caracteristici ale bărbăţiei şi asemănării cu Isus Hristos. Bărbaţii care nu au un sistem de gândire organizat, vor fi întotdeauna la dispoziţia celor ce au un astfel de sistem. Stilul de viaţă integru pe care ţi-l propui şi-l trăieşti în particular va influenţa şi viaţa publică şi pe ceilalţi oameni atunci când Dumnezeu te va ridica să fii conducător în naţiunea ta. Omul reprezintă mai mult decât mesajul.

Faima poate veni într-o clipă, dar măreţia vine în timp. Oamenii mari sunt acei care îţi menţin realizările peste ani, indiferent de greutăţile pe care acei ani le pot aduce.

Eroii sunt bărbaţi care, într-un anumit moment, răspund unei nevoi care îi depăşeşte. Fiecare dintre noi putem fi eroi dacă îi punem la dispoziţia lui Dumnezeu personalitatea noastră, eul nostru şi instinctele noastre pentru ca El să le sfinţească.

Dumnezeu te cheamă să fi erou în naţiunea ta, un erou ridicat de Dumnezeu pentru naţiune.

5 gânduri despre „Dumnezeu este în căutare de eroi pentru naţiune

 1. Barbat nu e cel care da cu pumnul in masa si pretinde ascultare fara cricnire,ca asa ii predica la church alti pastori dictatori ,urmasi nu ai tatalui Avraam,ci ai blestematului Ismael.
  Nu credti ca in Romania,femeia e o cadina,in cel mai bun caz,care trebuie sa aprobe,zimbind sau scrisnind toate ineptiile nmasculilor lipsiti de orice bruma de delicatete,numai ca sa nu le exmatriculeze biserica.
  Ne-am saturat de dictatura masculilor,vrem
  ;libertate,fraternitate,teocratie sau moarte,moarte inamicului nr. 1 al evanghelicilor:spiritul gregar ,care l-a ucis si pe Domnul nostru.
  Surori din toate inchisorile domestice,uniti-va!
  Azi la Cluj,miine in toata tara si…diaspora,ferice de cel ce ceteste si pricepe oarece…
  Sa aveti veselie,e mai important decit sa fiti tirani peste o amarita de femeie,care nu stie ce sa faca de dragul vostru,dictatori,ordinati,hirotiniti,unsi,care puneti pe umerii surorilor un jug pe care nici cu un deget nu il ajutati…
  De ce?
  Simplu:nu v-ati nascut…femeie si…ciine,felicitari,ne mai ciocnim in spatiul virtual…va asigur ca ma rog pentru a va da jos din dud,sic!

 2. Taria unui barbat sta in modul si…timpul cit isi poste suporta consoarta,fara sa recurga la artileria grea…verbala sau…fizicala[bite,ciomege,aplauze si aclamatii…adica=palme si racnete…]
  De acord,barbati adevarati?
  Sa fiti iubiti,de sotii ,desigur,pare un obiectiv greu,dar nu…imposibil de atins….slava Domnului…

 3. Vadit lucru, barbat adevarat este, dupa spusa Sfantului Ap. Pavel, doar acela care luindu-si crucea a urmat pana la capat lui Hristos; acest barbat nu va spune niciodata despre sine cat de mult a crescut el, pe toate planurile vietii, ci, dupa pilda Mantuitorului, va lasa sa vorbeasca pentru el faptele sale;
  Barbatul hristic nu este un mascul, iar femeea care se crede cadana nu are nimic din Chipul lui Hristos in ea; barbatul ca si femeea, care prin faptele lor impartasesc ceva din Chipul Domnului Iisus Hristos, se afla zi de zi in Biserica cea sfanta a LUI, pe Pamant; acolo ei se intalnesc, intr-un mod taini si nu se ciocnesc;
  Celor, care cred ca i-am ranit, le cer iertare si le pun metanie, dar zidirea de barbati adevarati o face doar Domnul Iisus Hristos si aceasta doar in Biserica Lui cea una soborniceasca si apostoleasca. Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s